Atentat terorist de ultimă oră! Sunt cel puţin 12 persoane ucise şi 30 rănite

Atentat terorist de ultimă oră! Sunt cel puţin 12 persoane ucise şi 30 rănite

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 30 rănite în trei explozii produse la Kabul, relatează AFP, Reuters şi dpa. Deflagraţiile au avut loc în estul capitalei afgane.

Prima explozie, soldată cu cinci morţi şi zece răniţi, a fost cauzată de o bombă magnetică plasată pe un microbuz al Ministerului Minelor şi Petrolului, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Acesta a precizat că în a doua explozie, produsă în apropiere de locul primei explozii, au murit şapte persoane şi au fost rănite cel puţin 20, fiind implicat un atentator sinucigaş aflat pe o motocicletă.

A treia deflagraţie a avut loc la extremitatea estică a oraşului Kabul. Niciunul dintre cele trei atacuri nu a fost deocamdată revendicat.

Pe de altă parte, cel puţin 35 de poliţişti afgani au fost ucişi într-un atac comis de talibani în provincia Takhar, din nordul Afganistanului.Un kamikaze aflat pe o motocicletă s-a aruncat în aer în apropierea unui microbuz în estul capitalei afgane, în jurul orei locale 08:10 (03:40 GMT), cinci persoane murind şi zece fiind rănite, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Alte două deflagraţii, dintre care una produsă cu o maşină-capcană, au avut loc la scurt timp. Niciunul dintre cele trei atacuri nu a fost deocamdată revendicat.Sursa: romaniatv.net 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.