ATENTATE LA BRUXELLES. Două explozii la aeroport, o explozie la metrou. Bilanţ provizoriu : cel puţin 10 morţi şi 30 de răniţi, în explozia de la aeropor

metrouDouă explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, puţin înainte de ora locală 8 dimineaţa. Potrivit informaţiilor prezentate de Lefigaro, bilantul victimelor este de cel puţin 10 morţi şi 30 de răniţi. Surse citate de Reuters că sunt cel puţin 13 morţi şi 35 de răniţi. După aproximativ o oră de la incidentul de la aeroport a avut loc o explozie şi la metroul din Bruxelles. Atentatul din Bruxelles vine la doar câteva zile după arestarea creierului atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, prins de autorităţile de autorităţile belgiene care nu au exclus o răzbunare la acel moment.

O primă explozie ar fi avut loc în zona terminalului de plecări, urmată de o a doua în timp ce oamenii fugeau din aeroport.  Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost anulate. Exploziile ar fi avut loc în zona de înregistrare a pasagerilor American Airlines. La o oră după cele două deflagraţii, a avut loc o explozie şi la metroul din Bruxelles.

După aproape o oră o explozie a avut loc la staţia de metrou Maelbeek, lângă instituţiile europene.

Video LIVE:

UPDATE 10:58 Imagini surprinse după explozia de la metrou

UPDATE 10:42 Le figaro vosrbeşte despre un bilanţ provizoriu de cel puţin 10 morţi şi 30 de răniţi în exploziile de la aeroport

UPDATE 10:34 O explozie a avut loc la staţia de metrou Maelbeek, lângă instituţiile europene.

UPDATE 10:12 Potrivit presei din Belgia, înainte de explozie s-ar fi auzit focuri de armă şi strigăte în limba arabă.

UPDATE 10:08 O cursă Tarom, RO371, care a decolat cu destinaţia Bruxelles la ora 07.20 a fost redirecţionată către aeroportul din Amsterdam.

UPDATE 10:05 Poliţia anunţă că cel puţi o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte zeci sunt rănite. Anterior jurnalişti de la faţa locului, citaţi de Le Figaro, prezentau un bilanţ provizoriu de 11 morţi, potrivit ponpierilor.

Atentatul din Bruxelles vine la doar câteva zile după arestarea creierului atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, prins de autorităţile de autorităţile belgiene care nu au exclus o răzbunare.

Sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.