Atenţie, călătoria în Germania va fi mult mai dificilă. De miercuri se înăspresc condiţiile de intrare în această ţară

Atenţie, călătoria în Germania va fi mult mai dificilă. De miercuri se înăspresc condiţiile de intrare în această ţară

Germania intenţionează să înăsprească verificările în cazul persoanelor care intră în ţară, în cadrul eforturilor de a ţine sub control creşterea cazurilor de Covid-19, care provoacă un număr record de decese.

Propunerea, care urmează să fie aprobată de miniştri miercuri, va cere persoanelor care sosesc în Germania din ţări cu un număr mare de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, sau unde circulă o tulpină mai contagioasă a coronavirusului, să fie testate pentru Covid-19.

Operatorii de telefonie mobilă vor trebui să trimită informaţii pasagerilor care sosesc în Germania, de îndată ce telefoanele acestora se conectează la reţele din ţară, după o perioadă de absenţă, potrivit propunerii făcută publică de Reuters şi confirmată de mai multe bloguri de turism.

Propunerea survine după ce publicaţia Bild a scris că Angela Merkel a spus în timpul unei întâlniri cu parlamentari ai partidului său conservator că măsurile actuale de carantină ar putea dura până la începutul lunii aprilie.

Dacă nu vom reuşi să oprim acest virus britanic, atunci vom avea un număr de zece ori mai mare de cazuri până de Paşte. Avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”, ar fi spus Merkel.

Trei participanţi la reuniune au declarat pentru Reuters că Merkel nu a fost explicită în legătură cu acest lucru, dar şi-a arătat îngrijorarea cu privire la noile tulpini mai virulente ale virusului, precum cea identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania„, a spus una dintre persoane, adăugând că Merkel se referise la o creştere de zece ori a numărului de infecţii din Irlanda, din cauza noii variante.

Săptămâna trecută, Germania a înăsprit şi a extins carantina până la sfârşitul lunii ianuarie.

Marţi, Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase a raportat 12.802 de cazuri noi de coronavirus şi 891 de decese, aducând numărul total al deceselor din Germania de la începutul pandemiei la 41.577.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.