Atenţie la ce mănânci! DESCOPERIREA-ŞOC făcută de specialişti în pateul de ficat !

La o analiză mai atentă a conservelor de pateu de ficat s-a descoperit că acestea conţin o cantitate infimă de ficat, dar foarte multă apă.

Atenţie la etichetele de pe cutiile de conserve. Acestea pot conţine foarte multă apă ca ingredient principal.

Conservele de pateu nu prea conțin ficat, iar ingredientul principal este apa. De altfel, acest lucru se constată și la o analiză mai atentă a etichetei de pe cutiile de conserve.

Cumpărătorii ar trebui să cerceteze cu atenţie ceea ce scrie pe etichetele conservelor, pentru că, altfel, riscă să dea mai mulţi bani decât face un asemenea produs, potrivit România TV.

Pateul de ficat din comert are de fapt un continut foarte scazut de… ficat. Majoritatea conservelor de pate de ficat au un procent de 15-25% ficat de porc. In rest, ingredientele sunt slanina, sorici, faina alba de grau (!!!), proteina vegetala din soia, amidon din porumb, apa, sare iodata(dupa gust, pentru ca nu scrie nicaieri ce procent de sare a fost folosit in cei 85% ramasi dupa ingredientul principal), zahar, carmin (colorant), gluten (agent alergen) si nitrit de sodiu, pe post de agent conservant. Despre nitritul de sodiu (E 250) si potentialul sau cancerigen s-a discutat mult in ultima vreme, deci putem considera ca este bine sa fie evitat.

Daca avem ghinion, unele conserve de pateu de ficat contin si mai putin ficat, dar E-uri pentru colorare din belsug, potentator de gust si chiar mai multe tipuri de substante conservante deodata. Nu de alta, dar la doar 15% ficat intr-o conserva, restul cutiei trebuie umplut cu ceva cat mai ieftin.

Iata o lista de substante prezente pe etichetele pateurilor de ficat din comert: polifosfati, condimente, extract de condimente, mustar, sirop de glucoza, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenti de ingrosare: guma guar, guma xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a aciditatii: acid malic.

Producătorii îi mai pot înşela pe cumpărători trecând procente false din anumite ingrediente pe etichetele produselor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.