ATENȚIE la înşelăciunea prin metoda “modelling”

Polițiștii maramureșeni fac apel la locuitorii județului să fie prudenți atunci când le sunt prezentate oferte aparent de nerefuzat. Recent, polițiștii municipiului Baia Mare au înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda agenția de modelling.
În fapt o femeie ar fi fost abordată de reprezentanți ai unei societăți comerciale, cu promisiunea obținerii unor câștiguri materiale prin prestarea unor activități de modeling de către fiul său. Femeia ar fi fost convinsă să achite suma de 2 150 lei, urmând să fie promovată imaginea fiului său pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăți de publicitate sau companii de modelling. Până în prezent nu au fost efectuate demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor.
În cazul acestui tip de înșelăciune, victimele primesc pliante din partea celor care au rolul de a le câştiga încrederea, achită o taxă de înscriere și semnează un contract. În schimbul promisiunii de a deveni “celebre” și a le oferi contracte bine retribuite financiar, acestea rămân fără sumele de bani investite.
În acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și desfășoară activități specifice de cercetare și documentare a activității infracționale, în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.