ATENŢIE LA TRECERILE PENTRU PIETONI! GRABA POATE FACE VICTIME!

Poliţiştii reamintesc şoferilor că PIETONII AU PRIORITATE atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător. ŞOFERII TREBUIE SĂ CONŞTIENTIZEZE CĂ GRABA LOR POATE FACE VICTIME ŞI POATE UCIDE! Ieri, două persoane care au traversat strada pe trecerile pentru pietoni au fost surprinse şi accidentate.

Ieri, 24 august, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi că la intersecţia străzii Ştefan cel Mare cu strada Corneliu Coposu s-a produs un accident de circulaţie. Cercetările efectuate au relevat că o femeie de 38 de ani, din municipiu, aflată la volanul unui autoturism, a surprins şi accidentat o femeie de 36 de ani, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

În urma impactului, femeia accidentată a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. Conducătoarea auto nu se afla sub influenţa alcoolului.

Un alt accident de circulaţie soldat cu vătămarea unui pieton s-a produs în jurul orei 11.20, la Baia Sprie. Verificările efectuate de poliţişti au relevat că un bărbat de 63 de ani din oraş, care se deplasa cu autoturismul pe strada Gutinului, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa strada regulamentar, accidentându-l.

Pietonul, în vârstă de 52 de ani, a fost transportat la spital dar nu a necesitat internarea. Şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.

La Baia Mare, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat ieri, pe tot parcursul zilei, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni. Între orele 07.00 – 20.00, poliţiştii au aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. De asemenea, şapte şoferi care au pus în pericol viaţa pietonilor au rămas fără permise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.