ATENȚIE! Poliția e cu ochii pe șoferii care nu RESPECTĂ acest semn. Amenzile sunt SEVERE:

Poliţia Română desfăşoară activităţi de prevenire a accidentelor de circulaţie produse la trecerile la nivel cu calea ferată şi pentru reducerea consecinţelor acestora.

1

În urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, într-o singură zi, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat aproape 1.200 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regulilor rutiere instituite în aceste zone.

La data de 25 august, Poliţia Română a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic, relateaza romaniatv.net.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei Rutiere și Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 526 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.182 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.005 pentru abateri prevăzute de legislația rutieră şi 156 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au verificat 2.679 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au reţinut 66 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Dintre acestea, 17 au vizat nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, iar 17 efectuarea manevrei de depășire pe trecerile la nivel cu calea ferată, la mai puţin de 50 de m. înainte de acestea.

De asemenea, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neomologate, poliţiştii au retras 31 de certificate de înmatriculare auto.

Totodată, în urma verificărilor în trafic, pe D.N. 14, în județul Sibiu, poliţiştii au depistat un bărbat, urmărit internaţional. Pe numele acestuia, Judecătoria Mediaș a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat pentru comiterea infracţiunii de furt.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.