ATENȚIE, români, un nou virus cibernetic face victime. Reacţia SRI

companiile-nu-sunt-pregatite-sa-faca-fata-unor-atacuri-ciberneticeAlertă pe piaţa bancară din România. Un nou virus, adaptat pentru utilizatorii de internet banking din ţara noastră, riscă să golească conturile românilor. Clienţii a 12 dintre cele mai mari bănci pot fi ţinta acestor atacuri. SRI a intrat pe fir şi încearcă să remedieze problema.

Virusul se numeşte Tinba 3 iar prima versiune a apărut în 2012 când a fost concentrat în special pentru băncile din Europa de Vest. A treia versiune este şi mai greu de detectat de unele aplicaţii antivirus dar este adaptată la aplicaţiile de internet banking din România.

“Versiunea 3 este prima din generaţia Timba care este adaptată pieţei bancare româneşti. Investigaţiile derulate de SRI nu au confirmat existenţa unor victime în ţara noastră.”, spune Sorin Sava – purtătorul de cuvânt al SRI.

Virusul a fost programat să obţină conturile de autentificare, parolele şi clonează certificatele de securitate furnizate de bănci pentru calculatoarele sau telefoanele clienţilor, scrie Realitatea.net. Apariţia virusului Tinba 3 vine în contextul în care ţara noastră a devenit ţinta unor atacuri informatice concentrate.

“Numai în intervalul 12 – 13 august au fost recepţionate 38 de mii de astfel de alerte care au fost materializate în urma recepţionării de ataşamaente maliţioase – mesaje criptate care vizează primirea unei recompense.”, a mai spus Sava.

Nu doar România ci şi ţările occidentale au fost ţintele unor atacuri repetate în ultimele luni.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.