Atenție, români! VEZI ce invocă Antifrauda. După ce ANAF-ul a început să facă victime!

anafÎn urma materialelor de presă și a opiniilor exprimate în spațiul public prin care se încearcă acreditarea ideii potrivit căreia acțiunile ANAF de combatere a evaziunii fiscale se concentrează pe activitatea micilor comercianți, în loc ca acestea să vizeze marea evaziune va prezentam punctul de vedere al ANAF-ului.

„Modul în care opinia publică este informată defectuos în legătură cu acțiunile de control desfășurate de Direcția Antifraudă, în această perioadă, în vederea întăririi disciplinei fiscale:

(1) În ce privește suspendarea activității restaurantului PUB 18 pentru doar 3,18 lei, așa cum a fost prezentată de mass-media, fără a fi solicitați să ne prezentăm punctul de vedere, vă aducem la cunoștință următoarele:

– din compararea raportului informativ emis de casa de marcat cu monetarul reprezentând încasările zilei, până la momentul controlului, a rezultat o diferență în      minus de 1.596,72 lei, nu de 3,18 lei.

– în nota explicativă semnată olograf de barmanul unității este precizat că acesta i-a înmânat administratorului societății „în jur de 1.600” lei

– la solicitarea inspectorilor de a prezenta dovada, constând în dispoziția de plată, acesta a precizat că nu deține un astfel de document întrucât l-a înmânat administratorului, deși legea prevede că un exemplar al dispoziției de plată trebuie să rămână în unitate

administratorul societății a venit ulterior controlului pentru a prezenta dispoziția de plată, într-un singur exemplar, pentru suma de 1.600 lei

(2) Despre Cofetăria Codrina din Timişoara s-au publicat ştiri, din nou fără a ne fi solicitată poziția, prin care a fost prezentată o situaţie fără corespondenţă cu realitatea,    respectiv suspendarea activităţii pentru un plus de 1.5 lei în casa de marcat. În fapt,          inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL

(3) În legătură cu materialele apărute în presă legate de confiscarea „urzicilor unei bătrânici” de către Direcția Antifraudă, fără a fi întrebați în legătură cu veridicitatea  informației, precizăm că acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activități nu  intră în sfera acțiunilor întreprinse de DGAF. Sugerăm reprezentanților presei să verifice această informație cu alte instituții care au astfel de atribuții.

Linia prioritară de acțiune a DGAF este reprezentată de analiza, investigarea și  instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică.

În 2014, 90% dintre cazurile instrumentate de Direcția Antifraudă au vizat prejudicii  de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procentul   dosarelor de peste 1 milion de euro au reprezentat 87% din total sesizări penale        înaintate organelor de anchetă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.