Atenție șoferi! 266 sancţiuni contravenţionale în doar 2 zile, aplicate de poliţiştii maramureşeni!

control_circualtie_43699500În 23 şi 24 februarie a.c., poliţiştii maramureşeni, care au acţionat pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere,menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva comerţului ilicit, au constatat 314 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de peste 53000 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice, respectiv neacordarea de prioritate pietonilor, folosirea telefonului mobil fără sistem handsfree şi neutilizarea centurii de siguranţă, poliţiştii au aplicat 266 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 35000 de lei. În 11 cazuri, şoferilor le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, în cadrul unor acţiuni organizate de poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare pentru stare tehnică necorespunzătoare.

În 24 februarie a.c., între orele 07.00 – 11.00 şi 15.00 – 19.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe raza de competenţă, în principal pentru prevenirea producerii de accidente rutiere pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Poliţiştii au constatat 35 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 6500 de lei. Totodată, cinci conducători auto au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.