Atenţie, şoferi! Amenzi USTURĂTOARE pentru transportul copiilor pe alte locuri decât cele prevăzute de lege

Centura de siguranţă salvează vieţi!Poliţia Română acţionează pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice. Activitățile desfășurate, în perioada 16 – 19 februarie a.c., au avut ca obiectiv prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul a două dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere – traversarea neregulamentară, respectiv neacordarea de prioritate pietonilor care traversează regulamentar.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (,,ZEBRA”), prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului;

Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Elevilor le recomandăm ca după coborârea din mijloacele de transport public, să nu traverseze strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

De asemenea, în drum spre școală sau la reîntoarcerea către casă, pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, să circule numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.