ATENȚIE, șoferi! Cum să NU vă lăsați păcăliți de Poliția Română atunci când vă opreşte

rutierDupa cum relateaza ziarulevenimentul.ro, acestea sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un politist atunci cand va opreste:

1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia, sa ti-o arate).
2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si ce cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).
3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv(asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate).
6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda, deci puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.
7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112(Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti abuzat de echipajul care v-a oprit.
8. Fiti intelegatori cu politistul, totusi sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt, mai nou. Politistii de pe radare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar care sa aiba vizele la zi.
B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina ministerului de interne, legitimatie care sa fie vizata.
D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate „ordinul de serviciu”. Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar, dar faptul ca-l mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un simplu avertisment pentru tine, pentru ca… ghiciti?
De multe ori, aceste acte nu prea se gasesc asupra echipajului.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu de mult am avut un caz,unde am fost amendat de un echipaj de politie care ei insusi au fost in ilegalitate.Aste pe autostrada care ocoleste orasul Cluj.Eu sunt cetatean German si sunt deja reformat in ceea ce priveste acceptul unei amenzi.Motivul de amenda este intr-adevar ceea sustinuta de dansii,adica viteza eccesiva,mai exact cu 15 Km./ora peste ceea admisa.Asta pe o portiune,unde drumul coboara o panta destul de abrupta si autoturismul se accelereaza de la sine.In primul rand nu este afisat regulamentar,viteza admisa pe portiunea respectiva de drum.Am fost amendat cu 220 RON cu plata in 24 de,sau 440 RON daca nu ma incadrez.Deja aceasta LEGE este tampita,deoarece aici in Germania nu exista „Reducere de PRET”si „AMENDA”ramine amenda sau eventual se majoreaza de fiecara data de ti se trimite la domiciliu prin posta.
    Acesti „POLITISTI” stateau intr-o masina de politie,cu botul masinii in sens contrar,adica cu vederea catre sensul ce se apropia.In jur nici o parcare,sau loc unde se putea efectua o asemenea manevra,fara a crea un pericol pentru cei care circulau regulamentar.La asemenea manevre se aplica o amenda foarte aspra si mare,chiar daca sunt de la politie.A circula in sens opus pe AUTOSTRADA este abaterea maxima si se si
    suspenda carnetul si trebuie facut un „IDIOTENTEST” daca iesti in toate mintile si poti in continuare sa detii un carnet de conducere.Bineinteles luni intregi carnetul fiind retinut.Aceste inca nu ieste indeajuns, acesti domni inconstienti au oprit masinile in mers cu tablita lor,iesind in mijlocul autostrazii pe jos si nu au tinut cont incat iera circulatie intensa pe ambele benzi,au poftit pe cei opriti sa stea la marginea drumului si nu intr-o parcare ferita,ca sa aiba timp la completarea amenzii.Nu au prezentat nici o fotografie RADAR sau alt document cu care au drept de amenda,ci doar verbal au motivat scopul opririi.Este foarte de greu conceput incat tocmai lucratori de POLITIE sa fie atata de nepregatiti in scoala de soferi.Sunt in contra scopului de a proteja calatorii,iei insusi prezinta un PERICOL PUBLIC si toata actiunea lor este chiar grav ilegala.Bineinteles daca se sustine incat ROMANIA mai are de asteptat incat sa se numeasca o tara EUROPEANA,aceste fapte nu lasa nici o indoiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.