Atenţie, şoferi! Sancţiuni de peste 33000 de lei aplicate de poliţişti weekend –ul trecut!

politiaLa sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au acţionat pe raza judeţului pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

La Baia Mare, Sarasău, Fărcaşa, Săliştea de Sus şi Groşi, poliţiştii au acţionat pe principalele artere de circulaţie de pe raza de competenţă şi au verificat 138 de mijloace de transport. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 31000 de lei. Totodată, pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost reţinute în vederea suspendării două permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, în timp ce acţionau pentru supravegherea şi controlul traficului rutier, poliţiştii au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Ei au depistat în trafic, pe raza localităţilor Baia Mare, Coltău şi Borşa, trei bărbaţi, doi din Maramureş iar unul din judeţul Bacău, care conduceau autoturisme deşi nu deţin permis pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, cel din Borşa conducea un autoturism care nu era înmatriculat.

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, poliţiştii din Suciu de Sus, Săliştea de Sus şi Fărcaşa au controlat comercianţii din zona de responsabilitate. Astfel, au fost verificate 31 de persoane fizice şi juridice şi pentru contravenţiile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 3000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, estimate la valoarea de 840 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.