Atenţie, şoferi! Se schimbă REGULILE din piaţa RCA. ASF ar vrea să-ţi repari maşina lovită de altul direct pe asigurarea CASCO

rcaSpecialiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) discută posibilitatea introducerii sistemului de compensare directă pentru asigurările auto, scrie economica.net.

De altfel, acesta este un mai vechi proiect al reglementatorului pieței discutat încă înainte de desființarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor(CSA) și susținut la timpul respectiv de către Corneliu Coca-Constantinescu, în prezent prim-vicepreședinte ASF.

Introducerea decontării directe ar genera o adevărată revoluție în lumea asigurărilor cu beneficii certe pentru consumatori.

RCA 2015: Un mai vechi proiect discutat de arbitrul pieței asigurărilor a revenit în actualitate. Introducerea „compensării directe” în caz de accident, un sistem care presupune repararea automobilului în baza asigurării CASCO deținute de către șoferul păgubit, ar însemna un mare beneficiu pentru șoferii români. Sistemul a fost aplicat în Spania și a dat rezultate peste așteptări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.