Atenție:Toți Românii din străinătate trebuie să se prezinte URGENT în România cu actul de identitate!

buletinRomânii plecați la muncă în străinătate sunt obligați prin prevederile legislative din România să verifice periodic termenul de valabilitate a actelor de identitate.
În caz contrar, prim-ministrul României anunță printr-un comunicat oficial că sancțiunile vor fi drastice.
Ţinând seama de faptul că în această situaţie se regăsesc mulţi dintre cetăţenii români care din diferite motive sunt plecaţi în străinătate, având în vedere că aceştia se întorc pe perioada verii în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă, facem un apel şi către aceste persoane pentru a-şi clarifica statutul juridic faţă de statul român, implicit valabilitatea actelor de identitate” a declarat Dacian Cioloș.

Totodată, aducem la cunoştinţa persoanelor interesate faptul că până la eliberarea noului act de identitate, titularului i se poate lăsa în posesie actul de identitate pe care îl deţine, dacă acesta este în termen de valabilitate şi/sau, dacă, nu este nul ca urmare a schimbării numelui sau prenumelui, ori dacă nu este deteriorat sau anulat, urmând să-l predea odată cu primirea noului document. În cazul persoanelor care au depus cererea pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a pierderii, furtului, distrugerii, deteriorării, expirării, etc., acestora li se pot elibera dovezi care să ateste faptul că au depus documentele pentru eliberarea actului de identitate, însă acestea nu pot fi folosite pentru a face dovada identităţii”, a completat Lucian Ban, şef de serviciu în cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor din România.

Se face apel în mod oficial ca românii din străinătate să își verifice cu foarte mare seriozitate buletinele. Dacă până acum nu s-a acordat o atenție sporită unor astfel de chestiuni administrative, autoritățile abilitate avertizează că se vor lua primele măsuri pentru românii.

Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.