Atenționare de călătorie în Regatul Țărilor de Jos – Cod roșu de zăpadă, îngheț și viscol

Atenționare de călătorie în Regatul Țărilor de Jos – Cod roșu de zăpadă, îngheț și viscol

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, potrivit informațiilor publicate de autoritățile olandeze, în perioada 6-8 februarie 2021, a fost emis un cod roșu de zăpadă, îngheț și viscol, premergător furtunii de zăpadă Darcy. În cursul zilei de 7 februarie 2021 stratul de zăpadă poate atinge 20 cm și se pot forma troiene de zăpadă. De asemenea, se prognozează viscol, de natură a reduce vizibilitatea cu până la 50 m. 

Condițiile meteo nefavorabile pot duce la întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze și pot afecta și mersul trenurilor. Centrele de testare şi vaccinare COVID-19 vor rămâne închise. Pentru mai multe informații cu privire la anulările/întârzierile de zboruri, cetățenii români pot consulta paginile web ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ și https://www.eindhovenairport.nl/nliar pentru informații cu privire la mersul trenurilor, persoanele interesate pot accesa https://www.ns.nl/en. Autoritățile olandeze recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condițiile meteo și să respecte semnalizările temporare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos la +31703541580, +31703228612, +31703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, pentru situații speciale, cu un caracter de urgență, precum accidente cu victime, decese, calamități şi alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Țărilor de Jos: 0031(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.ro/www.knmi.nlwww.meteoalarm.euwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.