Atenționare de călătorie în Spania! Cod portocaliu de vreme severă – MAE

Atenționare de călătorie în Spania! Cod portocaliu de vreme severă – MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Spania că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a emis un cod portocaliu şi cod galben de ploi şi intensificări de vânt pentru perioada 11-13 decembrie.

Potrivit comunicatului MAE, trimis vineri seară, AEMET a emis cod portocaliu pentru Andaluzia, Asturias, Cantabria, Galiţia şi Ţara Bascilor şi cod galben pentru comunităţile Madrid, Aragon, Insulele Baleare, Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Murcia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană şi oraşul autonom Melilla.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Madrid +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă, precizează MAE.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Secţiei consulare de la Madrid: +34669362202.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.htmlhttp://madrid.mae.ro/contact, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorieSursă: realitatea.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.