Atenţionare de călătorie Regatul Suediei – ridicarea nivelului de alertă teroristă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile suedeze au decis ridicarea nivelului de amenințare teroristă de la nivelul 3 – „amenințare ridicată”, la nivelul 4 – „amenințare mare”, pe o scară de cinci niveluri.

Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

Reamintim că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web www.yr.nowww.varsom.no/enwww.meteoalarm.orghttps://stockholm.mae.rowww.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.