Atenționare de călătorie Republica Franceză – perturbări ale circulației feroviare în zona Île-de-France

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că marți, 21 mai 2024, este prevăzută o grevă feroviară în regiunea Île-de-France, care va afecta toate mijloacele de transport RER, Transiliens, precum și tramvaiul nr. 4. În acest context, sunt preconizate perturbări ale circulației mijloacelor de transport menționate pe liniile operate de SNCF Călători în regiunea Île-de-France.

Detalii referitoare la programul trenurilor, precum și informații privind eventuale modificări ale rezervărilor și rambursări ale biletelor pentru cursele anulate sunt disponibile pe paginile web: https://www.sncf.com/frhttps://www.transilien.com/fr.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.rohttps://cgparis.mae.ro/http://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secțiunea Sfaturi de călătorie, disponibilă la adresa web https://www.mae.ro/node/1533, care oferă informaţii, alerte, atenționări şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.