Au apărut NOILE TELEFOANE. SE ÎNDOAIE în buzunar

Android s-a adaptat la noul trend de pe piața telefoanelor. Va oferi suport oficial pentru smartphone-urile pliabile

Google a anunţat că va implementa suport pentru telefoanele pliabile în sistemul de operare Android în aceeaşi zi în care producătorul coreean Samsung a prezentat noul său telefon pliabil, potrivit techcrunch.com.

Google a numit această nouă categorie de dispozitive „Foldables”, adică „Pliabile” şi doreşte ca acestea să reprezinte fuziunea între conceptul de smartphone şi tabletă, în dispozitive compacte, care pot fi purtate în buzunar.

„Vă puteți gândi la dispozitiv atât ca la un telefon, cât și ca la o tabletă”, a explicat vicepreședintele companiei Android, Dave Burke. „În general, există două variante – dispozitive cu două ecrane și dispozitive cu un singur ecran. Când este pliat, arată ca un telefon, care încape în buzunar sau în geantă. Caracteristica definitorie pentru acest factor de formă este ceea ce numim continuitatea ecranului”.

Anunţul a fost făcut în cadrul evenimentului Android Developer Summit. Google a spus că lucrează îndeaproape cu Samsung pentru modul în care Android va dezvolta telefoanele pliabile. În acelaşi timp, directorul de management al produselor, Sagar Kamdar, spune că Google colaborează îndeaproape cu partenerii săi pentru a se asigura că vor avea o platformă comună pentru dezvoltatori.

În timp ce Samsung a prezentat ieri primul său telefon pliabil, despre care se zvoneşte că va intra în producţie anul viitor, compania Royole este cea care a fost prima companie din lume care a pus pe piaţă acest nou tip de telefon, sub denumirea de FlexPai.

Livrările sunt programate să înceapă în luna decembrie, iar prețurile variază între 1.388 de euro pentru versiunea de 128 de GB și 1.539 de euro pentru modelul cu 256 de GB. De asemenea, telefonul vine cu două tipuri de memorie RAM, de 6GB și 8GB.

Samsung nu este singura companie care lucrează la un telefon pliabil. De asemenea, Huawei dorește lansarea unui smartphone pliabil pe piață. Richard Yu, CEO-ul Huawei, a confirmat publicaţiei germane Die Welt că un telefon pliabil va fi lansat pe piaţă în 2019.

„Deja lucrăm la asta. Nici măcar nu va trebui să aşteptaţi încă un an până la lansare”.

Detaliile despre telefon nu se cunosc încă, însă, potrivit patentului Huawei, device-ul va arăta precum o carte care poate fi deschisă pentru a crea o tabletă mai mare, cu o balama inteligentă care conectează fiecare dintre cele două ecrane.

De asemenea, Apple şi alte companii, printre care Motorola, LG, Oppo și Xiaomi lucrează la telefoane pliabile.sursa:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.