Au profitat de naivitatea locuitorilor din Fărcaşa. Cum s-au putut „sifona” sume importante camuflate de o „donaţie” FOTO

Au profitat de naivitatea locuitorilor din Fărcaşa. Cum s-au putut „sifona” sume importante camuflate de o „donaţie”

„Nimic nu este gratuit”, deşi ceea ce vine sub forma unei donaţii nu poate fi considerat altfel. Nimic mai fals! Locuitorii din comuna Fărcaşa au primit de la o firmă din localitate o donaţie sub forma unor staţii de autobuz dar, sub acest dar, minunat de altfel, par să se ascundă un alt gen de interese.

„Să fie primit!” şi-au spus consilierii locali când au văzut gestul generos, dar când s-au uitat mai atent la actele care li s-au prezentat şi-au dat seama că nu era ceea ce părea.

Donaţia, una în valoare de 50.000 de lei nu a venit sub formă de bani cash şi sub forma a 6 staţii de autobuz pe care nu le-a solicitat nimeni, niciodată. Mai mult, consilierii locali din comună au primit Hotărârea de Consiliu Local prin care li se cerea acceptul de donaţie a venit mult după ce acestea au fost montate în localitate.

„Preţul este mult, mult umflat. Nu se poate să coste o asemenea staţie atâta”, a precizat sub protecţia anonimatului unul dintre consilieri.

La o simplă căutare pe Internet, astfel de staţii, dar duble ca mărime, costă doar 7.800 de lei, în condiţiile în care o staţie primită ca donaţie la Fărcaşa a costat 8.300 de lei. Pe internet sunt oferte ale unor firme specializate în acest tip de construcţiii, la jumătate din preţ.

Am cerut o ofertă la una dintre firmele autorizate pentru a realiza astfel de utilități publice. Prețul este unul care nu lasă loc de interpretări, iar pentru o comandă de 6 bucăți prețul după reducere a ajuns la 3500 ron pentru o stație de 4m și 3000 ron pentru o stație de 3m. Va lăsăm trageți singuri concluziile.

„Cineva a umflat preţurile? Da, este foarte bine că am primit staţiile, dar cineva a profitat de naivitatea localnicilor sau a fost o înţelegere şi atunci este grav”, au mai spus sursele.

Staţiile, un adevărat pericol public

Potrivit celor spuse de martori, staţiile au fost amplasate în comună la începutul lunii septembrie, iar vijelia din data de 17 a aceeaşi luni ar fi măturat una dintre ele. Aceeaşi oameni mai spun că au fost realizate de către o societate din comună. Specialiştii în domeniu susţin că astfel de construcţii publice trebuie să fie foarte bine ancorate, în caz contrar riscă să producă în orice moment o tragedie din cauza turbulenţelor create de maşinile de mare tonaj.

Deocamdată staţiile de la Fărcaşa nu au trecut testul timpului, dar imaginile care arată sistemul extrem subred de prindere nu prea lasă loc de interpretări.

Gurile rele ar putea să spună că suntem cârcotaşi şi că un cal de dar nu se caută la dinţi. Aşa este, numai că suntem săraci, nu şi fraieri.

Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.