Au sosit tabletele la Călineşti

Primăria Călineşti a făcut demersurile în vederea obţinerii aparaturii necesare pentru realizarea cursurilor on-line. Reprezentanţii primăriei au depus un proiect prin programul POC în valoare totală de aproape 800.000 lei. În acesta sunt cuprinse 205 tablete pentru elevi şi dascăli, 20 de laptopuri, 20 de table inteligente, 20 de camere web.

„Tabletele au sosit la Călineşti deoarece sunt considerate de primă necesitate în realizarea cursurilor on-line. De acestea vor beneficia dascălii şi elevii din clasa pregătitoare până la cei de clasa a VIII-a. Preşcolarii nu au fost cuprinşi pe lista categoriilor eligibile pentru primirea tabletelor”, a declarat Petru Nemeş, primarul comunei Călineşti.

Administraţia locală a avut în vedere şi necesitatea conexiunii la internet, fără de care susţinerea cursurilor on-line ar fi imposibilă.

„Am făcut teste la nivelul comunei şi am contractat operatorul de telefonie mobilă cu cea mai bună acoperire în comuna noastră. Costurile abonamentelor vor fi  suportate de primărie”, a mai spus edilul comunei Călineşti.

Primăria a luat măsuri de siguranţă în cazul în care nu se aproba cererea de finanţare prin programul POC. Într-o astfel de situaţie, cheltuielile aferente achiziţionării materialelor electronice necesare desfăşurării cursurilor vor fi susţinute din bugetul local şi sprijin de la Consiliul Judeţean Maramureş.

„Sprijinim fiecare elev ca să aibă acces la şcoala on-line. Încă nu cunoaştem impactul acestui tip de învăţământ, dar facem ceea ce ţine de noi pentru a păstra educaţia”, a concluzionat primarul Petru Nemeş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.