Audi A8 cu numere false de înmatriculare încărcat cu ţigări, depistat de poliţiştii de frontieră

a8 cu tigari 1

  • Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au reţinut un cetăţean ucrainean care conducea un autoturism cu numere false şi care era plin cu ţigări de contrabandă;
  • Bărbatul a încercat să fugă de la control, acroşând uşor, cu autoturismul pe care îl conducea, autospeciala Poliţiei de Frontieră;
  • În autoturism au fost descoperite aproximativ 13.000 pachete ţigări, în valoare de 000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă;
  • Şoferul autovehiculului a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

          Ieri, 21 octombrie a.c., la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism, marca Audi A8, cu numere de înmatriculare româneşti, al cărui conducător auto era bănuit că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul în cauză.

Maşina a oprit în spatele autospecialei poliţiei de frontieră, iar în momentul în care unul dintre lucrătorii noştri s-a îndreptat către autoturism pentru efectuarea controlului, conducătorul auto a demarat în trombă, acroşând uşor autospeciala poliţiei de frontieră şi ulterior, un alt autoturism parcat pe marginea părţii carosabile.

Deoarece maşina s-a oprit, şoferul a abandonat mijlocul de transport şi a încercat să fugă, însă a fost urmărit şi reţinut de către poliţiştii de frontieră.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat că aceasta era plină cu ţigări, fapt pentru care persoana în cauză, identificată ca fiind cetăţeanul ucrainean Vasyl D., de 26 ani şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 259.000 ţigarete (12.950 pachete cu ţigări) de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 115.000 lei.

Pe timpul efectuării cercetărilor, au fost descoperite în autoturism două plăcuţe de înmatriculare ucrainene, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare aplicate pe maşină aparţin unui alt autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea cetăţeanul ucrainean mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventiva.

Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului, în vederea continuării cercetărilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.