Audiență publică în Ocna Șugatag- Vlad Duruș: „Ești împlinit ca parlamentar atunci când vezi că agenda cetățeanului este și agenda ta”

Sâmbătă, 10 noiembrie, deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, însoțit de colegi din organizația locală, a continuat campania „Audiență publică” în localitatea Ocna Șugatag. Timp de 3 ore deputatul a stat de vorbă cu locuitori din cele 4 sate aparținătoare comunei. Câteva zeci de localnici au trecut pe la pavilionul amplasat în Piața 1 Decembrie.

„Oamenii sunt obișnuiți să vadă politicianul în stradă doar în campania electorală. De doi ani fac această acțiune ajungând cu audiențele în multe dintre localitățile din Maramureș. Pentru unii este o surpriză, tocmai pentru că li s-a servit o „normalitate” greșită. Oamenii nu au probleme doar din patru în patru ani, ci zilnic. Am constatat asta și la Ocna Șugatag. Am strâns o mapă de dorințe și nemulțumiri. Multe se referă la probleme ce țin de administrația locală. Sunt solicitări de bun simț, pentru rezolvarea cărora există soluții și, sper, deschidere din partea autorităților.

La nivel național își doresc un sistem de legi egal pentru toți, pornind de la reglementările din domeniul economic, până la cele din sfera juridică. Prin menținerea unui sistem de privilegiați, și aici mă refer la pensiile speciale, oamenii simpli se simt cetățeni de categoria a doua. USR a depus în Parlament un proiect tocmai pe această temă, de abrogare și plafonare a pensiilor speciale. Sper că va fi în dezbatere în Camera Deputaților în această sesiune. Suntem categoric împotriva reglementării unor categorii de „pensionari speciali”, cum ar fi cea a parlamentarilor și a aleșilor locali, și pentru găsirea unei formule corecte de compensare a acestora, după pensionare, în baza principiului contributivității. Este o lege pentru care ne batem de doi ani, la fel cum ne batem ca legile justiției să se aplice pentru toți la fel. Cel mai împlinit ești atunci când vezi că nevoile oamenilor sunt deja pe agenda ta politică”, a spus deputatul Vlad Emanuel Duruș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.