ACCIDENT GRAV!!! Doi morți și zeci de răniți după ce un autocar s-a răsturnat – VIDEO

accident_a2_19624500Un autocar cu peste 40 de persoane la bord, care se deplasa din Bulgaria spre Ucraina, s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Autostrada Soarelui. Două persoane, un adult şi un copil, şi-au pierdut viaţa şi alte câteva persoane sunt rănite extrem de grav şi au fost transportate la spital. Un copil adus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca a suferit o amputare de picior şi un alt bărbat urmează să fie supus unei operaţii similare.

Accidentul s-a produs la kilometrul 54 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucureşti. La bordul autocarului se aflau 43 de persoane, între care 18 copii cu vârste inte 9 și 14 ani, 12 bărbaţi şi 13 femei. Unul dintre copii şi o femeie au murit la scurt timp după răsturnarea autocarului.

Din primele informaţii, şoferul a adormit la volan, a ieșit în afara carosabilului, iar autocarul s-a răsturnat. O femeie şi un copil şi-au pierdut viaţa. La faţa locului s-au deplasat 25 de ambulanţe, între care 10 cu aparatură de terapie intensivă şi două pentru preluare de victime multiple, o unitate mobilă de primiri urgenţe şi două salvări de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti. La faţa locului au fost trimişi şi mai mulţi medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a asigura de urgenţă îngrijiri medicale la faţa locului. Răniții au fost transportaţi la 5 spitale din Capitală.

Circulaţia autovehiculelor a fost deviată de la kilometrul 64 al autostrăzii (nodul rutier Lehliu) pe DN3.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat la România TV că Ministerul Afacerilor Externe a fost şi el anunţat despre accident. „O sa fie implicat Ministerul de Externe si mai ales ambasada care va solicita servicii de traducere si pe cele pentru repatrierea victimelor”, a explicat Raed Arafat.

În autocar erau tri grupuri: primul grup de copii, își petrecusera vacanta în bulgari, al doilea grup era compus din adulți. Au fost luați din mai multe stațiuni. Iar al treilea grup din pasageri care voiau sa ajungă în Ucraina și-au luat bilet direct din Bulgaria.

Printre victimele rănite grav se numără şi şoferul care se afla la volanul autocarului în momentul producerii accidentului. Bulgarul are 33 de ani, a fost transportat la Spitalul Floreasca şi este intubat, aflându-se în comă indusă. El a fost cel care a ales traseul pe care urma să se deplaseze spre Ucraina şi conducea cu 110 km/h în momentul în care a pierdut controlul volanului. Autocarul preluase trei grupuri de turişti din Bulgaria, care se întorceau în Ucraina. Toată lumea în autocar dormea în momentul accidentului.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.