Automarfar cu deşeuri, oprit la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Petea în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare au oprit la intrarea în țară un automarfar încărcat cu 12.000 kg de deșeuri, deoarece în urma controlului specific efectuat s-a constatat ilegalitatea acestui transfer de bunuri, ulterior fiind înapoiat pe teritoriul maghiar.

În după-amiaza zilei de 23 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, în vârstă de 34, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, cetățeanul transporta cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Germania cu destinația județul Suceava.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.