Autorităţile judeţului Maramureş au prelungit restricţia de circulaţie pe DJ 83 A

Autorităţile judeţului Maramureş au prelungit restricţia de circulaţie pe DJ 83 A, drum secundar din Munţii Gutâi care poate asigura şi conexiunea cu staţiunea Izvoare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

‘Drumul Judeţean 83A – Mara-Runcu rămâne închis temporar circulaţiei rutiere. E unul dintre drumurile judeţene din zona montană a Munţilor Gutâi mai puţin utilizate în perioada sezonului rece’, a explicat Dan Bucă.

În staţiunea montană Izvoare din Munţii Gutâi se poate ajunge în condiţii de iarnă pe DJ 183, pe ruta Baia Mare – Firiza – Valea Neagră – Izvoare.

Potrivit acestuia, circulaţia rutieră pe toate sectoarele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul este curat şi umed. Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Gutâi, dar şi pe DN19, Dealul Huta-Certeze, spre judeţul Satu Mare dinspre municipiul Sighetu Marmaţiei.

Cel mai mare strat de zăpadă căzut la nivelul solului, 122 cm, se înregistrează în oraşul Cavnic, situat la poalele Munţilor Gutâi.

De asemenea, lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au observat formarea de gheaţă la malul râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Botiza, Mara, Cosău, Suciu şi Cavnic.

Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, a mai precizat că alimentarea cu energie electrică a satelor, comunelor şi cătunelor se face la parametri optimi.

Totodată, administraţia Aeroportului Internaţional Maramureş a precizat că în seara de joi, Tarom are programată o cursă pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti, cu plecare spre Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ vineri dimineaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.