Autoturism Daewoo furat din Italia depistat în P.T.F. Siret

5-politisti-de-frontiera-acuzati-de-luare-de-mita-si-scurgere-de-informatii_01Autoturism Daewoo furat din Italia depistat în P.T.F. Siret

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat, în data de 05.11 a.c., un autoturism marca Daewoo, care fusese semnalat ca fiind furat din Italia din anul 2008.

În seara zilei de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român A. Andrei, conducând un autoturism marca Daewoo, cu număr de înmatriculare specific Italiei, ce era tractat de un autoturism  marca Volvo condus de  C. Eugen, ambii şoferi domiciliaţi pe raza jud. Suceava.

La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au verificat documentele de călătorie ale celor doi şoferi, ocazie cu care s-a constat că  A. Andrei  nu posedă  permis de conducere.

Mai mult de atât în urma verificării în baza de date, poliţiştii de frontieră  au constatat că autoturismul marca Daewoo figurează ca fiind furat din Italia, alerta fiind introdusă de autorităţile italiene, încă din luna septembrie a anului 2008.

Cei doi bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că în timp ce se aflau în oraşul Siret, au fost abordaţi de numitul B. Sergiu, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, care le-a propus ca în schimbul unei sume de bani să transporte autoturismul în Ucraina, neştiind că maşina este furată.

Drept urmare, autoturismul marca Daewoo fabricat in anul 2000, în valoare de aproximativ 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei persoane acte premergătoare sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de tăinuire, A. Andrei fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.