Autoturisme de teren și peste 33.000 pachete ţigări confiscate VIDEO

masini de terenPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației au desfăşura mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării peste 33.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană și au indisponibilizat patru autoturisme de teren. 

În dimineața zilei de 03 aprilie a.c. la nivelul S.P.F Rădăuți – I. T. P. F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitat.

Astfel, în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră au observat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus un colet cu ţigări, iar într-o livadă aparţinând acestuia au fost descoperite mai multe colete cu ţigări din acelaşi lot şi două staţii de emisie recepţie.

Poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice de supraveghere şi cercetare a zonei, iar pe o stradă din apropiere, identificând patru maşini suspecte a fi implicate în activitatea infracţională şi reţinând totodată o persoană.

Pe timpul acţiunii lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce.

La controlul efectuat asupra maşinilor de teren, în două dintre acestea au fost descoperite alte colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care bărbatul, ţigările precum şi cele patru autoturisme au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 290.000 lei.

Bărbatului reţinut, identificat ulterior ca fiind F T. de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea  infracțională.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele patru autoturisme de teren au fost indisponibilizare în vederea continuării cercetărilor.

Totodată F.T. a fost reţinut pentru 24 de ore iar în cursul zilei de azi să fie prezentat procurorului de caz în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte, au descoperit ieri, 3 aprilie a.c., o cărare de urme care ducea de la frontiera de stat către un adăpost de animale situat pe raza localităţii Ruscova.

Cu acordul proprietarului, poliţiştii de frontieră au efectuat un control în interiorul adăpostului, ocazie cu care au descoperit, ascunse sub fân mai multe colete cu ţigări, despre care persoana în cauză a declarat că nu are cunoştinţă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.388 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de  38.700 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.