Autoturisme semnalate ca fiind furate, în valoare de 77.000 euro, descoperite la frontieră.foto

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit în zona de responsabilitate două autoturisme semnalate ca fiind furate din Austria, respectiv Norvegia, a căror valoare totală se ridică la suma de 77.000 euro.

În seara zilei de 8 mai 2018, în jurul orei 21.30, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul ucrainean Oleg S., în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Range Rover, cu număr de înmatriculare specific Slovaciei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscarealerta fiind introdusă de către autoritățile din Austria.

Mai mult de atât s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie, iar plăcuțele de înmatriculare aplicate pe acesta nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unor plăcuțe autentice, fiind false.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de:  tăinuire, punerea în circulaţie sau conducerea  unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie/conducerea pe drumurile publice a unui vrehicul cu numere false.

Autoturismul, fabricat în anul 2016, în valoare de aproximativ 65.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În data de 9 mai a.c., un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației a identificat în trafic și oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Sighetu Marmației, un autoturism marca BMW 520, înmatriculat în Norvegia, condus de Lavinia K., în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate și a consultării bazelor de date, polițiștii de frontieră au constatat faptul că mașina în cauză figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile norvegiene.

Drept urmare, autoturismul în valoare de 12.000 euro a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.