AVANCRONICĂ DE MATINEU! Deplasare după puncte în Banat!

 

fotbalDupă ce în etapa a II-a, din Liga 2, seria 2, FCM Baia Mare a făcut scorul etapei, învingâd în deplasare Șoimii Pâncota cu 4-1, băimărenii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan se vor deplasa tot în Banat, pentru disputa din etapa a III-a, de la Caransebeș cu echipa gugulanilor.

FC Caransebeș vine și ea cu un moral foarte ridicat, după debutul perfect de campionat, cu două victorii din tot atâtea posibile, ultima în deplasare la fosta adversară a FCM-ului în prima etapă, FC Brașov. Sub Tâmpa, Lupu a adus victoria gugulanilor cu un șut la vinclu, de la 25 m, evoluția lor fiind apreciată de antrenorul italian Giovanni Pissano, care crede că echipa se află pe un drum bun și datorită rezervelor care se ridică la nivelul primului 11.  Cu investitori italieni aduși în această vară și un antrenor tot italian, lucrurile par a se îndrepta spre o direcție bună la Caransebeș, și acest lucru se vede și prin prisma locului ocupat în clasament. ”Ne așteaptă o partidă foarte grea sâmbătă, cu Baia Mare. Sâmbătă este și o sărbătoare la Caransebeș, deci în jurul stadionului va fi distracție și sperăm ca oamenii să vină și la stadion”, a declarat Dorin Micșa, secretarul general al clubului din Caransebeș, pentru Sport Total FM. În partida de la Brașov, câștigată de FC Caransebeș cu 1-0, antrenorul Giovanni Pissano atrimis următoarea formulă de echipă: Birăescu – Suciu, Roman (min.58 – Săulescu), Livan, Răducu, Lupu (min.72 – F. Pissano), Bușu, Stoica (min.83 – Bogdanovici), Cîrstoiu, Dumitru, Stelitano.

De cealaltă parte, FCM Baia Mare a demonstrat în meciurile disputate până acum în Liga 2 și în Cupa României, că își depășește statutul de nou promovată, făcând o figură frumoasă până acum în campionat și Cupă. Victoria clară din deplasarea de la Pâncota, arată că băimărenii tratează fiecare meci cu seriozitate, reușind să practice un joc bun, cu posesie bună și faze de atac concretizate în goluri pe tabela de marcaj. Având în vedere forma foarte bună în care se află Sergiu Arnăutu, cu trei goluri în două etape, ne așteptăm ca vârful băimărean să confirme această formă și să înscrie din nou. Încet-încet FCM Baia Mare începe să-și facă un nume și un renume în seria Vest a Ligii 2, iar rezultatele de până acum ne dau sepranțe că obiectivul stabilit la începerea campionatului, clasarea pe unul din locurile 1-6, este cât se poate de realist și realizabil.

În celelalte meciuri ale etapei, avem din nou două meciuri foarte interesante: UTA Bătrâna Doamnă – CS Mioveni și Chindia Tărgoviște – Olimpia Satu Mare. Și Chidia Târgoviște și UTA Bătrâna Doamnă au realizat în etapa trecută surprize plăcute, învingând în deplasare CS Mioveni, respectiv ”U” Cluj Napoca. În aceste condiții anticipăm două meciuri extrem de disputate, în care CS Mioveni cu orgoliul rănit de înfrângerea de pe propriul teren, se duce să câștige la Arad, iar Olimpia Satu Mare își propune să rămână lider și după etapa a III-a, chiar dacă au pierdut în fața băimărenilor calificarea în șaisprezecimile Cupei României.

Fără să impresioneze deloc până acum în Liga 2, Gaz Metan Mediaș joacă al doilea meci consecutiv pe teren propriu cu Șoimii Pâncota, și rămâne de văzut dacă norocul proverbial al lui Ionuț Popa mai ține și în deplasarea de la Mediaș.

Stegarii de la FC Brașov, cu un singur punct strâns în două etape, cu evoluții modeste, sub așteptările fanilor brașoveni, se deplasează la Reșița după cele trei puncte, cu o echipă aflată în degringoladă atât financiară cât și sportivă, cu două înfrângeri în primele două etape, revenindu-i postaura de ”lanternă roșie”.

După ce au condus liderul Olimpia Satu Mare, încă din prima repriză, FC Bihor n-a reușit să obțină până acum niciun punct încă, în actuala ediție de campionat și așteaptă prima victorie, chiar pe propriul teren, în disputa cu CSM Râmnicu-Vâlcea, echipă care a trecut de cealaltă formație cu zero puncte, Metalul Reșița. Rămâne de văzut dacă Metalul Reșița și FC Bihor vor reuși să țină trena cu celelalte echipe, în lupta pentru evitarea retrogradării.

Tinerii fotbaliști clujeni, de la ”U” Cluj Napca, se duc în deplasarea de la Târlungeni, să spele rușinea înfrângerii de acasă cu UTA Bătrâna Doamnă, o echipă care în primele două etape a jucat cu două echipe retrogradate din Liga 1, reușind să strângă trei puncte.

Se anunță a fi o etapă extrem de interesantă, atât prin prisma disputelor de pe teren, cât și asupra configurației din clasament la finalul ei, o etapă în care elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan pot să facă o mare bucurie, spectatorilor băimăreni, reîntorși și ei alături de echipă, o bucurie care să permită echpei FCM Baia Mare să acceadă pe podium, în clasamnetul intermediar.

 

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.