Avantajele centralelor cu ardere de tip lumânare

În cazul în care locuiești într-o zonă în care nu ai acces la gaze, sau poate pur și simplu vrei să ai cheltuieli cât mai mici și să economisești bani pe timpul iernii în ceea ce privește încălzirea casei, atunci e recomandat să alegi cazane pe lemne. Problema e că oferta este atât de variată aici, încât îți va fi foarte greu să iei o decizie bună și să alegi cea mai eficientă centrală pentru casa ta.

Pe piața din România, sunt destul de noi centralele pe lemne sau cărbuni cu ardere de tip lumânare, dar încep să se facă din ce în ce mai cunoscute. Printre acestea s-au evidențiat Centralele Liepsnele ce au apărut de 2 ani în țara noastră, însă își desfășoară activitatea în Europa deja de 11 ani.  De ce reprezintă acestea o alegere mai bună și ce avantaje au? Veți afla în rândurile ce urmează.

Cum funcționează cazanul Liepsnele?

Mai întâi de toate, trebuie să specificăm cum funcționează aceste centrale și ce presupune mai exact sistemul de ardere de tip lumânare.

În cuptorul cilindric al cazanului pot arde tot felul de combustibili solizi: cărbune, lemne, deșeuri din lemne, brichete și peleți. Cuptorul este situat în partea superioară a cazanului, lucru care determină arderea intensivă doar a stratului superior de lemne.

În ceea ce privește lemnele amplasate în partea inferioară a cuptorului, acestea nu se încălzesc și își așteaptă rândul pentru încălzire și ardere. Cuptorul este construit în așa fel încât aerul să fie repartizat pentru a nu permite focului să ajungă jos, la lemnele de acolo.

Nu se formează condens și nici nu se acumulează gurdon pe pereții cuptorului în timpul funcționării cazanului. Prin faptul că arde doar statul superior de lemne, distribuitorul de aer coboară treptat și îndreaptă permanent aerul spre următorul strat de lemne.

Avantajelor cazanelor Liepsnele cu ardere de tip lumânare

Autonomia ridicată

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea oamenilor care și-au instalat o centrală termică, este autonomia. Nimeni nu preferă să alimenteze un foc din 4 în 4 ore. Grație arderii de tip lumânare, centralele Liepsnele au o autonomie foarte ridicată și necesită alimentarea doar din 24 în 24 de ore. Cu cărbune, arderea poate dura și câteva zile.

Economie

Datorită faptului că este necesară alimentarea cu lemne doar o dată pe zi, consumul de combustibil va fi mult mai mic, deci banii cheltuiți mai puțini.

Rezistență

Centralele Liepsnele au rezistență la temperaturi ridicate. La majoritatea centralelor există pericolul spargerii cazanelor în cazul în care se oprește curentul în timpul funcționării. La cazanele Liepsnele, lucrurile nu mai stau așa. Acesta a fost testat la temperaturi de peste 100 de grade celsius și omolgat de Autoritatea Germană TUV, deci nu există niciun pericol din cest punct de vedere.

Calitate

Importatorii ne asigură că aceste centrale vor funcționa fără probleme până la 25 de ani, lucru care reflectă calitatea. Garanția oferită este de 5 ani, iar site-ul ne pune la dispoziție 6 modele de centrale în funcție de necesarul termic al locuinței noastre.

Dacă ar fi să rezumăm centralele Liepsnele în câteva cuvinte, am spune: calitate, eficiență, simplitate, rezistență și siguranță!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.