Avantajele țevilor gofrate din inox și utilitatea acestora în industria construcțiilor

Țeava gofrată din inox a devenit o adevărată descoperire în industra construcțiilor datorită unui număr de avantaje si o gamă largă de aplicații. Designul special cu formă ondulată oferă acestui tip de țeavă un grad ridicat de flexibilitate la diferite nivele de îndoire, ceea ce nu implică o îngustare a fluxului și nu duce la deformarea produsului. Practicitatea și flexibilitatea permit utilizarea aceste țevi într-o varietate de condiții, chiar și în cele mai dificile.

Avantajele utilizării țevii gofrate din inox

Țevile gofrate din inox au numeroase avantaje, deoarece pot fi folosite pentru a rezolva multe probleme. Iată câteva caracteristici pe care le are acest instrument:

Flexibilitate și greutate scăzută

Datorită fllexibilității și formei, nu va fi nevoie să se folosească instrumente speciale și să se elaboreze multe conexiuni pentru îndoirea țevii. Țeava este puternică și se îndoaie ușor la forma dorită. Aceasta este ondulată și are o rezistență pe o perioada îndelugată. 

Țevile gofrate sunt ușoare; greutatea este aproape aceeași cu cea a țevilor din polimer. De asemenea, nivelul de zgomot este scăzut, iar prețul este rezonabil (mai ieftine decât țevile de cupru).

Rezistență la temperaturi scăzute și ridicate

Țeava din oțel inoxidabil oferă un grad ridicat de rezistență la uzură. Produsele pot fi utilizate într-o gamă largă de temperaturi. În acest caz, indicatorul minim este -50 ° C, ceea ce permite substanțelor cu o temperatură scăzută să treacă prin ele, iar temperatura maximă poate ajunge la 150 ° C.

Inerția față de influențele chimice și proprietățile de ruginire

Mediul de lucru și fenomenele atmosferice, scăderile de presiune și temperatura nu vor deteriora țevile gofrate, iar posibilitatea de ruginire este ușor redusă. Toate acestea măresc serios durata de viață a țevii. De asemenea, permit utilizarea unor astfel de conducte în regiunile cu ierni lungi geroase și pentru transportul în medii cu temperaturi scăzute. 

În plus, țevile gofrate din inox au un coeficient de rugozitate scăzut (0,008), adică oferă protecție împotriva formării depunerilor.

Montaj simplu

O cheie cu cap deschis sau o cheie reglabilă este suficientă pentru a conecta sau înlocui orice secțiune. Pentru a asigura fiabilitatea maximă a conexiunilor, se folosesc accesorii speciale pentru țevile din inox. Poți opta pentru țevi gofrate din inox de la Shop Einstal, unde vei găsi și diverse accesorii pentru montare.

Aplicabilitate crescută

Astfel, având aceste avantaje, conductele din oțel inoxidabil sunt utilizate într-o mare varietate de aplicații. 

Datorită țevilor ondulate, este posibilă instalarea de comunicații deservite în diverse scopuri – cablaje electrice, alimentare cu apă și comunicații pentru alimentarea cu gaz, sistem de încălzire prin pardoseală, elemente ale sistemelor de climatizare și sisteme de securitat.

Aceste sunt folosite de constructori, reparatori, electricieni și mecanici ca:

  • țevi flexibile pentru încălzire;
  • sisteme de izolare a pereților și a podelei;
  • țevi gofrate pentru instalații sanitare și alimentare cu apă caldă;
  • țevi pentru cazane de conducte;
  • canale pentru conectarea contoarelor;
  • schimbătoare de căldură;
  • conducte de distribuție a gazelor;
  • țevi gofrate pentru ventilație, coș și aer condiționat.

Rezistența oțelului și flexibilitatea, precum și fiabilitatea accesoriilor utilizate au făcut din țevile gofrate din inox un element indispensabil al echipamentelor întreprinderilor care își desfășoară activitatea în diverse industrii: chimică, alimentară, medicală, agricolă etc.Sursă foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.