Avertisment pe WhatsApp! Milioane de utilizatori trebuie să fie foarte atenți la acest mesaj

Milioane de oameni trebuie să fie atenți la un nou tip de virus care se răspândește rapid pe WhatsApp. Iată despre ce este vorba!

Potrivit playtech, un link care pretinde că schimbă culoarea verde originală a logo-ului WhatsApp în culoarea roz este distribuit pe grupurile de WhatsApp. Iată de ce nu trebuie să dai click pe el!

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Pericolul care vizează milioane de utilizatori WhatsApp

În cazul în care ai primit un asemenea mesaj pe WhatsApp, nu da click pe el! Este cea mai recentă înșelătorie de pe aplicație.

Mesajul de pe WhatsApp larg răspândit, care vine cu un link atașat, susține că culoarea aplicației se va schimba în roz, dând click pe link. Acest link nu este nimic altceva decât un virus.
Mesajul care circulă pe platforma de mesagerie pretinde, de asemenea, să aducă câteva caracteristici noi, ceea ce nu este adevărat.

Experții în securitate cibernetică spun că, dacă dai click pe acest link, hackerii îți vor pirata telefonul și le va oferi acces la contul tău WhatsApp. De asemenea, dacă accesezi linkul WhatsApp Pink, există șanse mari să-ți pierzi accesul la cont.

Expertul în securitate cibernetică Rajshekhar Rajaharia a postat pe platformele de socializare, „Ferește-te de WhatsApp Pink! Este un virus care te face să-ți pierzi accesul complet la contul tău”.

Totodată, Jiten Jain, directorul firmei de informații cibernetice Voyager Infosec, a sugerat că utilizatorii ar trebui să instaleze doar aplicațiile disponibile în magazinul oficial de aplicații Google sau Apple.

„Astfel de aplicații rău intenționate pot fi folosite pentru a-ți compromite telefonul și a-ți fura date cu caracter personal, cum ar fi fotografii, SMS-uri, contacte etc.

Pot fi folosite, de asemenea, pentru a fura parole bancare. Actualul caz Pink WhatsApp sau WhatsApp Gold este, de asemenea, un caz de malware care se comportă ca aplicații false cu funcții WhatsApp”, a spus Jain.

Reprezentanții companiei deținute de Facebook sfătuiesc, de asemenea, utilizatorii să raporteze aceste probleme, dacă primesc așa ceva pe telefon. De asemenea, ar trebui blocat contactul care îți trimite un asemenea link.

Sursa: kanald.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.