Avertismentul Poștei Române: ”Nu vindem coletele nerevendicate pe Facebook!”. O nouă metodă de înșelătorie pe internet

O nouă metodă de înșelătorie pe internet. Oamenii sunt invitați să cumpere colete uitate în depozitele Poştei Române, la prețul de doar 9,90 lei. În urma sesizărilor primite, Poșta Română anunță că știrea este falsă.

„Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ „P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă”⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠ În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ţi şi ⁠genţi. Pu⁠teț⁠i o⁠bți⁠ne ⁠col⁠etu⁠l d⁠vs.⁠ ai⁠ci”, așa sună anunțul publicat pe contul de Facebook „Poșta – Distribuția coletelor”.

Pentru a face o eventuală comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub text. Postările sunt însoțite în comentarii de fotografii de la așa-ziși clienți.

Poșta Română a anunțat că știrea care circulă pe internet este falsă, dar și că pagina de Facebook „Poșta – Distribuția coletelor” nu aparține companiei.

„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate.

Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:

Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;
Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;
Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;
Fiți sceptici: dacă o informație sună „prea frumos ca să fie adevărat”, este posibil să fie falsă;
Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre”, transmite compania.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.