Avertizare de ninsori în toată țara emisă de Administrația Națională de Meteorologie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare pentru întreaga țară cu privire la ninsori și temperaturi scăzute în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, ninsorile vor afecta majoritatea zonelor până joi seara, la ora 20:00, aducând cu sine și depuneri de zăpadă.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat într-o intervenție la Antena 3 CNN ce ne așteaptă din punct de vedere meteorologic. Se prevede că iarna se întoarce în special în zona Carpaților Orientali și Meridionali, unde se vor înregistra ninsori moderate cu un strat nou de zăpadă de 10-15 l/mp.

În plus, sunt posibile precipitații sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, iar în sudul Moldovei, Dobrogea și Muntenia, se așteaptă precipitații mixte. Intensificări ale vântului cu rafale de 40-50 km/h sunt prevăzute în special în partea de est, sud-est și în zona montană, precum și în zonele vestice în cursul zilei de marți.

Pe fondul acestor condiții meteorologice, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit, cu maxime ce nu vor depăși 10 grade Celsius și minime apropiate de 0 grade sau chiar sub 0 grade, în special în depresiuni.

Cu toate acestea, spre sfârșitul săptămânii, temperaturile sunt prognozate să crească ușor, urmând să atingă valori de peste 17-18 grade Celsius în weekend. Este recomandat să fim pregătiți pentru aceste condiții meteorologice schimbătoare și să luăm măsuri de precauție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.