AVERTIZARE METEO. Un ciclon loveşte România după episodul scurt de caniculă

În cea mai mare parte a țării local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale ce îndeosebi în sud-vest, centru și la munte vor depăși 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp, iar cu precădere în jumătatea de vest a Olteniei și în sudul Banatului se vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va răcori și în regiunile extracarpatice, astfel că la nivelul întregii țări valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. În centrul, sudul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ și descărcări electrice se vor semnala doar pe arii restrânse, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, mai scăzute în zonele depresionare. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă și se va răcori față de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări și vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense îndeosebi după-amiaza și seara, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO LUNI Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei, astfel maximele se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în prima parte a intervalului, pe arii în general restrânse îndeosebi în sud, sud-vest și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua local în estul țării, în Carpații Meridionali și în sudul Banatului. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului când vor mai fi ploi de scurtă durată, dar slabe cantitativ și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va deveni călduroasă local în sudul și sud-estul țării, în timp ce, în restul zonelor, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei; astfel că maximele vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și la începutul nopții când local în jumătatea nodică a țării și pe arii restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe suprafețe restrânse se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor încadra în general între 12 și 19 grade. BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea se va răcori față de ziua anterioară în toate regiunile, mai semnificativ însă în regiunile centrale, sudice și estice. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, iar în prima parte a intervalului local în sud și sud-vest și pe suprafețe mici în rest, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Tempeaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 10 și 18 grade, mai scăzute în depresiuni. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros și îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA Vremea se va încălzi treptat, devenind spre sfârșitul intervalului călduroasă în zonele de câmpie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în nord, centru și nord-est, la deal și la munte, iar spre sfârșitul intervalului în sud-vest.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.