Avioanele de atac au lovit fără milă. Lupte violente în Orientul Mijlociu

Noi lupte violente au avut loc, sâmbătă seara, în Orientul Mijlociu, la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza. Printre victime se numără şi un băiat de numai 13 ani, împuşcat în cap. Cum au pornit violenţele?

Începe iarăşi războiul în Orientul Mijlociu?

Israelul şi militanţii din Gaza sunt din nou pe picior de război

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Noi violenţe la graniţa Israelului: este unul dintre cele mai grave valuri de violenţe între Israel şi militanţii din Fâşia Gaza de la conflictul dintre cele două tabere ce a pus întreaga lume pe jar în luna mai.

Sâmbătă seara, avioanele de luptă ale Israelului au lovit bazele Hamas din Fâşia Gaza. Printre cei grav răniţi de aceste atacuri se numără un băiat palestinian în vârstă de 13 ani, dar şi un soldat israelian din cadrul Poliției de Frontieră.

Autoritățile sanitare din Gaza au declarat că băiatul a fost împușcat în cap, relatează jurnaliştii de la Deutsche Welle.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a precizat: „Patruzeci și unu de civili au fost răniți”.

Cum a început acest nou conflict?

Acțiunea israeliană a avut loc ca urmare a violențelor dintre palestinieni și trupele de la frontieră, care au provocat zeci de răniți.

Totul a început după ce sute de palestinieni s-au adunat lângă granița puternic fortificată a Fâșiei Gaza. A fost vorba despre un protest organizat de conducătorii islamiști ai enclavei Hamas și alte facțiuni.

Protestul a fost organizat pentru a marca arderea în urmă cu 52 de ani a moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, al treilea cel mai sfânt loc din Islam, au precizat reprezentanţii Hamas: „Moscheea Al-Aqsa este o linie roșie și orice atac asupra ei va fi întâmpinat cu o rezistență curajoasă din partea poporului nostru”.

Mulțimi de tineri palestinieni au aruncat cu pietre și bombe de foc către soldații israelieni, și au dat foc la cauciucuri. Protestatarii au încercat, de asemenea, să escaladeze zidul de frontieră din Gaza, în timp ce unii au încercat să smulgă arma unui soldat.

Replica Israelului nu s-a lăsat mult aşteptată

În replică, soldaţii israelieni au răspuns cu gaze lacrimogene şi, acolo unde a fost necesar, cu focuri de armă, se arată într-un comunicat al armatei.

Un soldat israelian a fost rănit când protestatarii au deschis focul asupra lui. Atacurile aeriene ale Israelului au venit ca un răspuns la împuşcarea soldatului respectiv, au mai precizat reprezentanţii armatei.

„Avioanele de vânătoare israeliene au lovit patru locuri de depozitare și fabricare a armelor”, toate aparţinând Hamas, se mai arată în comunicat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.