Avion militar IAR Şoim prăbuşit la Bacău. Piloţii s-au catapultat şi au fost recuperaţi în viaţă dintr-un lac FOTO

Un avion militar de antrenament IAR Şoim s-a prăbușit luni în comuna Nicolae Bălcescu, județul Bacău. Din primele informații, aparatul s-a prăbușit la capătul pistei. Ministerul Apărării confirmă că piloţii s-au catapulat.

Cei doi piloţi ai aeronavei IAR 99 Şoim care s-a prăbuşit în judeţul Bacău au fost recuperaţi şi sunt în stare stabilă, ambii fiind aduşi cu un elicopter SMURD, respectiv cu un avion C-27J Spartan la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, anunţă Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Piloţii se află în stare stabilă. Comandorul Breşug, în vârstă de 41 ani, are la activ peste 1.000 de ore de zbor pe aeronava IAR 99 Şoim, iar căpitan-comandorul Pena, în vârstă de 40 de ani, are o experienţă de zbor de aproape 450 de ore pe aeronava menţionată.

Aeronava militară decolase în jurul orei 13.20 din baza aeriană pentru a executa un zbor de verificare tehnică. După aproximativ 10 minute de zbor, piloţii s-au catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui incident aviatic şi a fost sesizat Parchetul Militar. Totodată, potrivit procedurilor-standard, au fost sistate zborurile cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate, adaugă MApN.Citeste mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.