BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA

A inceput a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Parinti, elevi, profesori, asteapta rezultate pe masura, dupa aceasta sesiune. Categoric, elevii isi doresc sa aiba aceasta diploma, din mai multe motive. Unii vor aceasta diploma, pentru a se putea inscrie in invatamantul superior, iar, altii vor diploma de Bacalaureat, sa poata fi angajati. Angajatorul, de cele mai multe ori, cerand diploma Bacalaureat, posibilului angajat.

Fara diploma de Bacalaureat, sansele de reusita in viata profesionala, sunt din ce in ce mai scazute. Exista si varianta, scolilor postliceale pentru tineri. Insa,putini aleg aceasta varianta.Dupa terminarea acestui examen, multi vor alege sa munceasca in strainatate, sa se realizeze pe plan material.Absortia tinerilor pe piata de munca interna, trebuie sa fie o tema de interes national. Indiferent daca ne referim la, absolventii de liceu, de facultate, sau postliceala. Statul vine in sprijinul angajatorului, daca angajeaza tineri, putand primi lunar o suma de bani,insa, cu toate acestea multi absolventi prefera fie strainatatea, fie se angajeaza pe alte posture, decat cele pentru care s-au pregatit.Cei cu studii superioare, mai ales in domeniul medicinei, aleg alte tari. Cu siguranta, examenul de Bacalaureat, poate fi o poarta spre reusita, spre-de ce nu?-inalta performanta.

Cu toate ca, exista doua sesiuni de Bacalaureat, promovabilitatea este una destul de scazuta. Cat despre o a treia sesiune de Bacalaureat, parerile sunt impartite. Unii sunt pro, altii contra. In definitive, ar mai fi o sansa.

Nu a trecut aproape nici o sesiune a examenului de Bacalaureat in ultimii ani, fara scandaluri, chiar de coruptie, fara perle ale elevilor, fara note mici. Putin probabil sa fie altfel acum. La final se vor vedea rezultatele. Se vor face comparatii, vor aparea analizele si nemultumirile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.