Baia Mare: Alcoolul şi volanul sunt incompatibile

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor deoarece constituie un factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, sporind şansele de implicare într-un accident rutier. Ieri, 10 iulie, în cadrul activităţilor de supraveghere a traficului rutier, poliţiştii au identificat încă un conducător auto care s-a urcat la volanul autoturismului, după ce consumase o cantitate mare de alcool.

Şoferul, în vârstă de 27 de ani, din Baia Mare, a fost depistat de poliţişti ieri după-amiază, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe bulevardul Unirii din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 1.00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru fapta comisă tânărul riscă să-şi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.