Baia Mare : Anunț de interes public privind reluarea campaniei de dezinsecţie terestră, pentru combaterea țânţarilor și căpușelor în perioada 13 – 28 iunie

Baia Mare : Anunț de interes public privind reluarea campaniei de dezinsecţie terestră, pentru combaterea țânţarilor și căpușelor în perioada 13 – 28 iunie

În conformitate cu Programul unitar de acțiune de combatere a vectorilor prin dezinsecție și deratizare, conform HCL 31/2019, în perioada 13 – 28 iunie 2019 se va relua operaţiunea de dezinsecţie terestră, pentru combaterea tânţarilor şi căpuşelor. Campania se va desfăşura pe raza municipiului Baia Mare, aferent cartierelor oraşului și se va ţine cont de evoluţia condiţiilor meteo în vederea administrării corespunzătoare a tratamentelor.

Menţionăm faptul că substanţa utilizată pentru campania de dezinsecţie terestră este Aqua K-othrine EW20 (combate tânţarii) administrat sub formă lichidă, în fază de soluţie, având ca substanță activă Deltamethrin 2% pentru combaterea căpușelor este K-othrine SC 25 (substanță cu spectru larg de combatere a dăunătorilor) administrat sub formă lichidă, în fază de soluţie, având ca substanță activă Deltamethrin 25% . Întreaga operaţiune de administrare a soluţiilor, se va face prin intermediul unor echipamente specializate de stropire, tun cu pulverizare ULV şi respectiv atomizor, pentru zonele concentrate.

Planificarea de administrare a tratamentelor de combatere, împotriva tânţarilor, include toate cartierele municipiului Baia Mare şi în mod special în zonele cu vegetaţie abundentă. Combaterea căpușelor se va efectua în parcuri și locurile de joacă.

Produsul comercial, utilizat în campania de deratizare, este avizat de către Ministerul Sănătăţii din Comisia Naţională pentru produse biocide, iar acest produs vine însoţit de Fişa de Siguranţă şi Declaraţia de Conformitate a firmei care comercializează produsul.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Serviciul Public Ambient Urban, Baia Mare, str. Serelor, nr. 2, tel. 0262-225773, 0725-133155.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.