Baia Mare- Capitala Europeana un model pentru Europa!

Baia Mare- Capitala Europeana un model pentru Europa!

Azi, sala Millenium a fost din nou gazda  proiectului Baia Mare-Capitala Europeana.

In cadrul acestei actiuni cei prezenti si-au exprimat entuziasmul  pentru ca orasul Baia Mare sa continue in aceasta directie.

Suvi Innila,cel mai important  partener in sprijinul  orasului nostru in competitia pentru castigarea titlului de Capitala Europena 2021, a fost cea care  a vorbit despre prezentarea proiectul si desfasurarea lui. Programul Turku 2011 a fost inima Capitalei Culturale.  Aproape jumatate dintre cele 160 de proiecte ale Turku Programme au tintit spre bunul mers al comunitatilor  si spre tot ceea ce inseamna arta si cultura. Acest program promite pentru comunitatea noastra apropierea fata de tradiii, arta, gastronomie, tot ceea ce inseamna esenta din ce ar trebui sa fim.

Un pilon important in desfasurarea proiectului tine de atitudinea civica, iar competitia  este o mare responsabilitate atat pentru autoritati cat si pentru cetateni.

In opinia primarului Catalin Chereches o cheie spre indeplinirea visului de a deveni Capitala Culturala Europeana in 2021 este reprezentata de integrarea sociala. Astfel spus, in viitorul apropiat se doreste reintegrarea rromilor in cultura precum si o deschidere si un ajutor fata de ei. Relatia cu diaspora se va cladi la un nivel emotional raportandu-se la familie si inclusiv la cultura gastronomica, noi romanii fiind foarte legati de mancarea traditionala.

Chiar daca proiectul Turku a fost considerat cel mai bun proiect pentru Capitala Culturala Europeana, primarul urbei doreste ca oamenii care au fost implicati  in aceasta actiune sa fie modele pentru noi toti, iar proiectul orasului Baia Mare sa devina un model si pentru Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.