Baia Mare este în perioada 26-28 ianuarie 2018, polul asistenței sociale.

Baia Mare este în perioada 26-28 ianuarie 2018, polul asistenței sociale.

Timp de trei zile, în incinta Hotelului Seneca din municipiul nostru, are loc conferința organizată de Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR), intitulată „Dezvoltarea politicilor sociale și a procedurilor de protecție a beneficiarilor”.

La acest eveniment participă peste 80 de membri printre care conducători ai filialelor SAMR din țară, membri ai conducerii naționale a SAMR, precum și conducătorii grupelor de tineret ai organizației caritabile, care a acumulat peste 25 de ani de activitate umanitară în țara noastră. De asemenea, evenimentul se va bucura de prezența mai multor profesori de specialitate din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Aceștia vor contribui cu opinii si studii aprofundate asupra practicilor de asistență socială din țară, sprijinind astfel efortul voluntarilor maltezi de a-și îmbunătăți serviciile pe care le acordă familiilor defavorizate din țara noastră și din Baia Mare, implicit.

Pe de altă parte, în cadrul conferinței se va discuta despre ambițiosul proiect național al Serviciului de Ajutor Maltez din România care are drept scop profesionalizarea serviciilor oferite de asociație. Mai mult, acest eveniment reprezintă un prim pas spre deschiderea organizației față de preluarea în gestiune a mai multor instituții cu caracter social, cum ar fi adăposturi de noapte, cămine pentru vârstnici și cantine sociale. Merită menționat aici că s-a reușit deja în țară încheierea unor astfel de parteneriate public-private, prin intermediul cărora se asigură un sprijin mai consistent persoanelor vulnerabile.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături la acest eveniment ce transformă Baia Mare în polul asistenței sociale malteze!

Detalii suplimentare despre conferința națională a maltezilor puteți obține de la conducătorul SAMR Baia Mare, prof. Erika Laszlo. Telefon de contact: 0751-073176.

De asemenea, pe site-ul www.maltez.ro veți găsi detalii mai ample legate de proiectele pe care le-am inițiat în ultima perioadă și despre impactul pe care-l au acestea în comunitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.