Baia Mare: În noaptea de sâmbătă spre duminică s-a acţionat pentru depistarea şoferilor care conduc autoturisme sub influenţa alcoolului

Nu există o concentraţie de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unui autovehicul! Indiferent de cantitatea de alcool din sânge, corpul pierde multe dintre funcţiile care îi permit unui şofer să conducă în siguranţă şi atât viaţa dumneavoastră cât şi cea a altor participanţi la trafic este pusă în pericol. De aceea, ori de câte ori constată o astfel de fapt,  poliţiştii iau măsuri ferme.  

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 20.00 – 04.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest mai mulţi conducători auto care se deplasau pe raza municipiului. 13 dintre şoferii opriţi şi testaţi au fost sancţionaţi contravenţional, cinci au rămas fără permisele de conducere iar în trei cazuri s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare.

Valoarea amenzilor aplicate în cele şase ore de acţiune a fost de aproximativ     8 500 de lei.

De asemenea, pe parcursul acestui week-end poliţiştii maramureşeni au întocmit şapte dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Trei tineri de 15, 18 şi 30 de ani au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule fără a deţine permise de conducere şi în alte patru cazuri concentraţia de alcool a şoferilor testaţi a fost peste limita contravenţională.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.