Baia Mare – Inventatorul britanic Barrie Gilbert consideră că tehnologia analogică mai poate oferi soluții în multe domenii

Inventatorul de origine britanică Barrie Gilbert, autorul a peste 100 de invenții în domeniul electronicii, a susținut miercuri, într-o conferință găzduită de Biblioteca „Petre Dulfu” din Baia Mare, că tehnologia analogică nu e depășită și că mai poate oferi încă soluții în multe domenii.

„Tehnologia definește condiția umană și a schimbat radical lumea. Aproape în fiecare zi auzim că toate lucrurile sunt digitale, dar asta este doar parțial adevărat. Câteodată îmi vine să iau un telefon și să arăt că acesta este doar parțial analog, pentru că ceea ce face telefonul foarte puternic este faptul că ne ajută să comunicăm cu întreaga lume. E o percepție un pic greșită, încă tehnologiile în sistem analog funcționează și vor funcționa o vreme”, a spus Barrie Gilbert.

Inventatorul englez consideră că într-o serie de domenii se mai poate utiliza exclusiv tehnologia analogică.

„Împreună cu echipa mea din Oregon m-am ocupat de circuitele integrate care permit telefoanelor să transmită informația dintr-o parte în alta. Se crede că totul este acum aproape integral digital, de aceea se consideră că nu mai este nimic de făcut în domeniul analog. Există însă o mulțime de lucruri ce se pot face în prezent pornind de la tehnologia analogică” , a afirmat Barrie Gilbert.

Acesta a mai afirmat că rezultatele obținute în domeniul cercetării aplicate și folosirea tehnologiilor digitale ar trebui să fie în folosul întregii omeniri, pe scară largă.

„Una dintre cele mai mari oportunități este în medicină. Multe dintre instrumentele utilizate în spitale au la bază tehnologie de ultimă generație, însă cred că există un potențial extraordinar pe viitor. Sperăm că vom avea echipamente electronice mult mai puțin costisitoare folosite de oameni la scară largă, iar aplicațiile să fie de ajutor celor suferinzi în toată lumea”, a subliniat inventatorul britanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.