Baia Mare  – noi standarde de curăţenie pentru municipiu

Primarul Cătălin Cherecheş a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă măsurile care vor fi luate în privinţa salubrizării oraşului.

Pentru că sezonul rece se apropie de sfârşit, de la mijlocul lunii martie până la începutul lunii mai vor fi 45 de zile de curăţenie de primăvară. Primarul Cătălin Cherecheş a precizat că se lucrează momentan la un program care va fi anunţat băimărenilor şi a dat asigurări că  “nu se va mai întâmpla ca anul trecut în primăvară, când cetăţenii obişnuiţi fiind într-adevăr de către mine şi le mulţumesc că m-au ascultat de-a lungul timpului, şi-au scos din curţi mizeria, au pus-o pe marginea drumului ştiind că vine Drusalul să le ia mizeria, dar a venit Poliţia Locală să-i amendeze. Vom face o curăţenie de primăvară cum îşi doresc băimărenii şi cum ne dorim noi ca autoritate locală.”

De asemenea Cătălin Cherecheș a afirmat că va fi demarată o procedură foarte serioasă de licitație, în ceea ce priveşte salubrizarea oraşului. Standardele de curăţenie vor creşte şi vor fi în conformitate cu noul Regulament de salubrizare și deszăpezire al municipiului. Aceasta  va însemna o creștere a intervențiilor în cartiere de la unu pe săptămână la două, iar în zona centrală, respectiv arterele principale și zonele publice, intervențiile vor fi zilnice. La fel și în cazul salubrizării zonelor verzi. Numărul de utilaje solicitate va fi dublat, impunându-se și utilaje electrice, cu respectarea celor mai riguroase norme de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.