Baia Mare, orașul care era la un pas de titlul de Capitală Europeană a Culturii, transformat azi în praf

Baia Mare, orașul care odinioară se află pe lista scurtă a orașelor care concurau pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a devenit la un municipiu prăfuit, lipsit de evenimente culturale și sportive, dar și un oraș lăsat fără investiții. În ultimul an, principalele proiecte demarate pe fonduri europene, cum ar fi reabilitarea și modernizarea Coloniei Pictorilor sau a unor instituții de învățământ preșcolar au fost oprite.

Mai mult, dacă în primăvara anului trecut, orașul Baia Mare se mândrea ca fiind unul dintre cele mai verzi orașe din România, astăzi praful e prezent la fiecare pas sau colț de stradă. Primăria este condusă astăzi de trei viceprimari, Marinel Rob, Noemi Vida și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Rob, dintr-un necunoscut luat de pe stradă a ajuns acum patru ani consilier local, iar astăzi, cu sprijinul lui Cătălin Cherecheș și al Coaliției pentru Baia Mare este viceprimar, dar la scurt timp după ce s-a văzut în funcție a întors spatele și a trădat, nedorind să pună în aplicare nici un proiect al primarului Cătălin Cherecheș  sau a Coaliției.

Mai mult, visul lui e să scoată lucrurile din biroul primarului și să se instaleze acolo, chiar dacă revenirea la primărie a lui Cătălin Cherecheș este​ iminenta, fiind vorba de câteva zile.

Uitat de autoritățile locale interimare, municipiul Baia Mare a devenit unul în care în fiecare săptămână se fac cârpeli de mântuială la partea carosabilă și înafară de Sărbătoarea Castanelor băimărenii nu au mai luat parte la niciun eveniment, chiar dacă în anii trecuți municipiul reprezenta un punct de interes tocmai din prisma evenimentelor pe care autoritățile locale le organizau.

Artiști de talie națională, Faydee, Carla’s Dreams, Delia, AMI,  și internațională precum C.C. Catch, Chicane, Dr. Alban, patru acțiuni culturale care se desfășurau frecvent în municipiu ( Primăvara băimăreană, Vara băimăreană, Toamna băimăreană și Iarna băimăreană), Zilele Culturale ale municipiului Baia Mare sau Heritage – Fashion & Music Festival au fost doar câteva dintre evenimentele care au adus viață și vibranță orașului.

Astăzi, nici la capitolul curățenie Baia Mare nu mai este un etalon între orașele din România. Dacă până acum un an curățenia era un aspect important, un punct de reper pentru autoritatea locală condusă de Cătălin Cherecheș, astăzi în oraș pot fi văzute mormane de gunoaie, mizerii neridicate cu zilele de către operatorul care se ocupă de serviciile de salubrizare și un proiect uitat de provizorii din Primăria Baia Mare, un plan de dezvoltare realizat pe acest segment în urmă cu câțiva ani, un proiect prin care standardele curățeniei în municipiu erau ridicate la norme europene.

Dacă Cherecheș avea un buget consistent  pentru​ sport și cultură, iar acum nu se face nimic, unde se duc oare acești bani? Că în oraș nu se vede. Investiții nu, curățenie nu, zone verzi nu, drumuri nu.

1 COMENTARIU

  1. În opinia mea, aceste vremuri sunt unele de încercare din toate punctele de vedere. Să ne punem încrederea în Dumnezeu, să citim/recitim biblia, să recităm mai mulți Rozaiul și mai des și restul face Dumnezeu, dealtfel!

    În legătură cu rozariul: https://www.youtube.com/watch?v=czDfk0RbN6M&t=5s ( pentru subtitrare, dați clic pe rotița aia mică din partea de jos, dreapta ecranului )

    Să fim alături de Sf. Fecioară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.