Baia Mare: Pacientul cu 4 plăgi împușcate a fost salvat – Spitalul Județean de Urgență ”Dr.Constantin Opriș

Baia Mare: Pacientul cu 4 plăgi împușcate a fost salvat – Spitalul Județean de Urgență ”Dr.Constantin Opriș

PUn pacient a  fost adus la spital cu SMURD terapie intensivă , cu 4 plăgi împușcate.  La fața  locului s-a   prezentat inițial un echipaj SAJ  care a solicitat echipajul  SMURD terapie intensivă .

  1. Plagă împușcată hemitorace stâng la care glonțul trece prin plămânul stâng, lobul superior stâng la distanta de inimă și vasele mari, transfixiantă cu orificiu de intrare și ieșire fără a putea preciza care este orificiul de intrare și de iesire( anterior sau posterior). S-a efectuat o toracotomie stângă cu sutură pulmonară si dublu drenaj( anterior și posterior ).
  2. Plagă împușcată hemitoracele drept fără leziune pulmonară, doar leziune pleurală transfixiantă, cu orificiu de intrare si iesire. S-a efectuat drenaj pleural.
  3. Plagă împușcată la nivelul omoplatului drept cu glonțul oprit în omoplatul drept si extras chirurgical.
  4. Plagă împușcată transfixiantă la nivelul bratului drept, cu leziuni doar musculare. S-a efectuat sutura si toaleta plăgii.

Pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale de către echipa de medici din cadrul Compartimentului   Chirurgie Toracică ,  pierderile de sânge au fost de aproximativ 500-600 ml.

Pacientul este încă la ATI ,dar fără probleme deosebite , pentru monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.