Baia Mare pregătită pentru deszăpezire. 60 de utilaje și 70 de angajați ai Salinei Dej acționează  prin cartiere!

Baia Mare pregătită pentru deszăpezire. 60 de utilaje și 70 de angajați ai Salinei Dej acționează  prin cartiere!

Primarul Cătălin Cherecheș asigură cetățenii că Baia Mare este pregătită la standarde de calitate pentru asigurarea deszăpezirii,   printr-un contract încheiat  cu Salina Dej.

“Alături de colegii din Primărie, din cadrul Direcției de Utilități Publice, am verificat organizarea, starea tehnică a utilajelor și numărul de angajați. Le-am solicitat tuturor celor angrenați în acest demers să aibă în considerare două reguli: standarde înalte de calitate și viteză de acțiune.

Avem 30 de utilaje mari pentru bulevarde, mijlocii pentru străzile principale, respectiv 30 de utilaje mici pentru străzile din cartiere, pentru trotuare. Avem la dispoziție 70 de oameni care vor acționa în cartiere, dar în special în zonele stațiilor de autobuz, pe trotuare, pe poduri, în zonele unde va exista gheață, astfel încât lucrurile să funcționeze din perspectiva deszăpezirii într-un mod civilizat. Suntem un oraș civilizat și cred că e util să avem și o acțiune a deszăpezire foarte eficientă din perspectiva calității, dar și din perspectiva costurilor.

Nu executăm deszăpezirea acolo unde stratul de zăpadă e 0,5 cm, cred că e util să înțelegem că doar în momentele în care se așează cantitate de la 1- 2 – 3 cm în sus să acționăm. Bineînțeles, în zonele de deal, în zonele unde avem drumuri în pantă, în zonele în care avem intersecții importante, unde avem poduri, bulevarde și așa mai departe, vom acționa instantaneu pentru a nu se așeza un strat de zăpadă consistent.

Pe de altă parte, este anul în care suntem, din perspectiva dotărilor, din perspectiva tehnică cel mai bine pregătiți și cantitatea de sare este suficientă. Suntem acoperiți împreună cu colaboratorii noștri cu un contract substanțial cu Salina Dej astfel încât lucrurile să poată să fie în timpul util rezolvate în fiecare parte a municipiului Baia Mare.

Mi-ași dori foarte mult, și le-am spus și colegilor mei, să dăm o importanță de data aceasta, în acest an și începând cu acest an, mai aparte cartierelor, aleilor dintre blocuri, vorbesc de aleile circulabile. E foarte important ca și băimărenii să dea o mână de ajutor acolo unde avem alei de ieșire din bloc. Sunt convins că se găsește câte un băimărean gospodar care, cu schimbul, să facă deszăpezirea pe aleea din fața blocului. Dar, pe de altă parte, acolo unde avem parcări, acolo unde avem alei de acces în curțile blocurilor, eu i-am rugat pe colegii mei să intervină în mod serios pentru că trebuie să schimbăm puțin logica. Sunt importante bulevardele, sunt importante străzile mari, dar sunt foarte importante cartierele municipiului, sunt foarte importante trotuarele. Chiar dacă circulația în situații din acestea de iarnă este una cu un anumit grad de pericol, să nu uităm că cel mai important este pietonul în municipiul Baia Mare și, în acest sens, trotuarele, zonele pietonale trebuie să beneficieze de atenția noastră.

Vă asigur, dragi băimăreni, că așa cum astăzi dimineață la ora 5:00 am fost prezent pentru a-i chema pe șoferi la muncă și pentru a face o primă intervenție, așa se va întâmpla de fiecare dată, voi ține sub observație fiecare acțiune, a fiecărui utilaj. Poate am să vă fac o surpriză, vom face o hartă interactivă, să vedeți și dumneavoastră atunci când se acționează accesând site-ul municipiului, unde este fiecare utilaj în parte. Vă voi ține la curent cu fiecare acțiune importantă vizavi de deszăpezire.” a menționat primarul Cătălin Cherecheș

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.